Openingstijden: Di - Za 10.30 - 23.00u | Zo 10.30 - 21u | Wo Damesdag | Ma gesloten

Sauna’s

Sauna’s

Warme weldaad voor lichaam & geest

Top Alivio Sauna’s

In onze droge sauna’s is het gebruik van een handdoek verplicht. Slippers zijn niet toegestaan in de saunacabines, je kunt ze buiten de cabines laten staan. Link naar food & lounge.

Infraroodsauna

De infraroodstralen werken diep op je spieren en weefsels, ze hebben een activerende uitwerking op je lichaam.

Onze “infraroodsauna” kan je zelf bedienen met de 2 tiptoetsen links bij de deur. De lampen branden 15 minuten. Indien gewenst zet je de lampen nogmaals aan. Je kan maximaal een half uur in de cabine blijven.

Wij raden je aan om na de infraoodsauna niet meteen af te koelen. Rust eerst even uit, zodat je meer profijt hebt van het diepere warme effect op jouw lichaam. Hierna kan je een “cooling down” doen. Geniet van de heilzame werking!

Stoomgroeve

Onze Stoomgroeve met sterrenhemel heeft een temperatuur van 42ºC met een relatieve vochtigheid van meer dan 100%. De stoomsauna is zeer geschikt om de luchtwegen vrij te maken, bijvoorbeeld bij verkoudheid. De warme, vochtige lucht zorgt er tevens voor dat de poriën in je huid gereinigd worden en afvalstoffen uit je lichaam worden afgevoerd.

De groeve wordt automatisch gedesinfecteerd en van eucalyptus/mint geur voorzien. De stoom verminderd het zicht in de groeve, wees daarom voorzichtig op de trappen. Na bezoek aan de stoomgroeve is het van belang je lichaam te koelen en even te rusten.

Geniet van de ontspannen sfeer en rustgevende muziek.

Panoramasauna

Geniet van de ruimte, de heerlijke rust en het mooie uitzicht in onze Panoramasauna. Deze sauna heeft een temperatuur van 90ºC tot 95ºC en een lage relatieve vochtigheid.

Kruidensauna

Geniet van de aangename warmte en de heerlijke kruidengeur in onze Kruidensauna. De stoom wordt door verse kruiden geblazen en zo wordt het aroma door de cabine verspreid. Afhankelijk van het kruid dat we gebruiken, kan je genieten van een verkwikkend (munt, rozemarijn) of kalmerend (lavendel) effect.

Onze Kruidensauna is een mix van een droge sauna en stoomcabine. De temperatuur is omlaag gebracht naar 60ºC en de relatieve vochtigheid is 40%.

De kruidensauna is een stiltecabine.

Indiaanse Zweethut

Onze indiaanse zweethut is een afgesloten hut waarin hete stenen liggen, een werkingsprincipe waarop ook de sauna is gebaseerd.

De zweethut heeft een Indiaanse oorsprong. De indianen ondergingen dit ritueel om zichzelf te zuiveren van hun wandaden en om hun vuurgod, Adana, te eren.

De zweethut is alleen bij speciale evenementen in gebruik.
Er is dan ook altijd een sjamaan aanwezig.

Geniet van deze bijzondere, volgens velen zelfs spirituele, ervaring.

Bekijk EventsBekijk Events

opgietsauna

Een opgieting is een saunaritueel waarbij een mengsel van water en geurende etherische oliën op de warme saunakachel wordt gegoten. Het water/olie mengsel zal verdampen en de luchtvochtigheid verhogen. Hierdoor neemt de gevoelstemperatuur toe (de echte temperatuur daalt). De stoom wordt vervolgens met een doek verspreid door de cabine zodat ook de geurige olie tot zijn recht komt.

De stoom zorgt dat het warmer lijkt in de cabine. Als je op een hoger bankje zit zal de stoom zelfs als een warme deken over je neerdalen. Dat is een van de redenen om als beginner op een lage bank te gaan zitten. Zo kun je rustig wennen aan de sensatie en als je het te heet vindt kun je makkelijk naar buiten lopen.

Speciaal voor de opgietingen hebben wij in onze tuin een sauna geplaatst. Elke dag vinden hier opgietingen plaats. Regelmatig worden er nationaal en internationaal bekende ‘Saunameesters’ uitgenodigd om opgietingen te verzorgen.

Bekijk alle opgietingdagenBekijk alle opgietingdagen

Reserveer direct een plek

geef een ontspannend cadeau

Wie gun jij deze ultieme verwendag?

Jouw verwen cadeau voor een bijzonder iemand

Prijzen &
Arrangementen

Wij bieden gedurende het hele jaar diverse arrangementen, zo is er altijd één die aansluit bij jouw “feel good”-behoefte.

Behandelingen

Een keuze uit (één van) onze rustgevende behandelingen maken jouw ultieme “feel good” wellness dag compleet.

Food & Lounge

In onze keuken worden de heerlijkste maaltijden en hapjes bereid, passend binnen een gezonde levensstijl.

Acties & events

Top Alivio organiseert regelmatig bijzondere events en leuke acties, hou deze website in de gaten of schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.